schimba partitie jocuri

Muta jocuri pe o alta partitie (sau alt hard disk/ssd) fara reinstalare

Steam Mover este un program gratuit ce poate fi folosit pentru a muta foldere intregi (jocuri, programe) de pe o partitie pe alta.

Programul este util daca ai un SSD si vrei sa transferi pe el jocurile pe care le joci momentan si sa le muti inapoi pe HDD daca nu le-ai mai jucat de ceva timp sau daca vrei sa eliberezi spatiu pe o anumita partitie.

muta jocuri pe alta partitie

Desi numele programului este Steam Mover, poate fi folosit si cu jocuri ce nu-s descarcate de pe Steam sau programe normale.

Programul este portabil (doar un .exe) si nu are nevoie de instalare. Dupa ce deschizi programul va trebui sa alegi folderul din care vrei sa muti jocurile (Steam Apps Common Folder) si folderul in care vrei sa muti jocurile (Alternative Folder), apoi sa selectezi un joc si sa apesi sageata albastra din josul programului.

Programul va copia jocul/programul pe o alta partitie (folosind xcopy), apoi lasa un shortcut in vechea locatie ceea ce face ca jocul/programul sa functioneze in continuare fara a fi nevoie de reinstalare. Copierea poate dura cateva minute, in functie de dimensiunea jocului.

Programul poate fi decarcat gratuit de aici (click).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.