Cum să instalezi Windows fără CD / DVD (direct din calculator)

Dacă nu ai un CD, DVD sau Stick USB la îndemână, poţi instala Windows direct din calculator, fără a avea nevoie de altceva. Acest lucru este posibil doar că versiunile noi de Windows, adică Windows 8, Windows 7 şi Windows Vista.

instalare-windows-8
Pentru început ai nevoie de o imagine ISO cu Windows, dacă nu deţii una poţi descărca Windows 7 şi Windows 8 gratuit de pe site-ul oficial Microsoft.

Apoi ai nevoie de un program de montat Imagini ISO ca Daemon Tools, Virtual Clone Drive sau Power Iso, oricare din ele este bun.

Cum se instalează Windows 7, 8 sau Vista fără CD / DVD / Stick USB

Click dreapta pe imaginea cu Windows şi selectează opţiunea de montare (mount sau mount image)

windows-direct-din-calculator-1
În majoritatea cazurilor instalarea începe automat, dacă nu, mergi în My Computer şi dai Dublu click pe unitatea (partiţia) unde s-a montat imaginea ISO. Paşii de instalare sunt la fel ca şi cum ai instala după CD/DVD.

windows-direct-din-calculator-2

Cum este posibil asta şi care sunt dezavantajele?

Singurul dezavantaj este acela că nu poţi modifica partiţiile. Dacă sunteţi sceptici sau vă temeţi că la un moment dat vi se va cere să introduceţi cd-ul, să vă explic puţin cum funcţionează treaba:

  • Instalarea lui windows direct din calculator este posibilă pentru că în primii paşi ai instalării (care se execută în windows-ul actual, daţi un ALT+TAB să vă covningeţi) se copiază în C: fişierele necesare instalării.
  • La primul restart calculatorul are deja tot ce-i trebuie pentru instalarea noului sistem de operare. Nu o să mai fie nevoie de CD sau DVD.
  • Sistemul de operare vechi este arhivat sub numele de Windows.old iar încaz că instalarea merge prost o să ai sistemul de operare vechi înapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.