Rulează programe în siguranţă cu Sandboxie

S-a întâmplat vreodată să instalezi pe calculator programe pe care le-ai folosit o singură dată şi să te trezeşti cu o tonă de programe inutile care ocupa spaţiul degeaba? S-a întâmplat să vrei să instalezi un program dar esti îngrijorat că ar putea să-ţi afecteze securitatea calculatorului?

Nu, nu vorbim despre un program de dezinstare, ci despre o metodă prin care programul se evaporă din calculator imediat ce ţi-ai terminat treaba cu el. Fără urme, fără regiştrii lăsaţi, fără niciun efort. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui program numit Sandboxie.

sandboxie1 
Modul de funcţionare e simplu, Sandboxie clonează folderele program files şi documents and settings şi indiferent că instalezi sau rulezi un program, totul este complet izolat şi temporat.

Pentru început trebuie să mergi pe secţiunea Sandbox, DefaultBox, Sandbox Settings pentru a seta ştergerea automata a conţinutului după ce închizi Sandboxie.

sandboxie2
Apoi extinde secţiunea Delete, click pe Delete Invocation şi bifează Automatically delete contents of sandbox.

sandboxie3 
De acum poţi instala sau rula orice program făra a lăsa vreo urmă pentru că se vor pierde la închiderea lui Sandboxie. Pentru a instala sau deschide un program în Sandboxie trebuie să dai click dreapta pe el si să alegi Run Sandboxed sau pur si simplu sa tragi programul respectiv în interiorul lui Sandboxie.

sandboxie4
Programele care rulează în Sandboxie vor avea un contur verde fosforeşcent. Sandboxie rulează pe Windows 2000/ME, XP, Vista, 7 şi 8

[ Descarcă Sandboxie ]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.