Cum faci un joc să-ți meargă mai bine

Nimănui nu-i place să-i meargă jocurile sacadat așa că mai jos aveți câteva sfaturi pentru a face jocurile să meargă mai bine.

În primul rând, dacă jocul tău nu îndeplinește nici măcar cerințele minime de sistem nu are rost să te mai chinui pentru că jocul va merge în reluare rău de tot. E logic că nu poți juca GTA 5 sau NFS Rivals pe un calculator din 2007 sau pe un laptop cu placă video integrată.

Pentru a afla dacă îndeplinești cerințele minime trebuie să cauți pe google “numele jocului + cerințe sistem” (de exemplu: “gta 5 cerințe sistem”). Altă metodă de a afla dacă îndeplinești cerințele minime este site-ul systemrequirementslab.com. Trebuie să selectezi jocul dorit din listă și să dai click pe Can You Run It. Apoi ți se va instala un plugin pentru a-ți fi detectate piesele din calculator.

can-you-run-it-ptpc
După câteva secunde o să ți se spuna dacă îți merge jocul sau nu, și dacă nu, ce piese nu îndeplinesc cerințele minime (procesor, placă video, rami, spațiu liber, etc.)

Dacă îndeplinești cerințele, intră în joc la opțiuni și caută setările video, grafice (la unele jocuri este posibil ca setările să fie în afara jocului într-un executabil numit config sau configuration).

Micșorează rezoluția, nu folosi rezoluția nativă. De exemplu, dacă ai 1280×1024 la monitor folosește 1024 x 768.

mk9-setari-video-ptpc

Dezactivează anti alising-ul, sau dacă nu se poate dezactiva dă-l pe valoarea cea mai mică (bilnear).

Dezactivează umbrele. Nu sunt atât de importante. Eu unul le dezactivez de fiecare dată.

Setează totul pe low sau very low. Absolut totul. Unele jocuri s-ar putea să deblocheze aceste setări după ce bifezi căsuța Custom. Altele pot avea un submeniu separat numit Advanced.

Folosește Wize Gamebooster, un progrămel pe care-l rulezi înainte să deschizi un joc. Rolul lui este să închidă procese inutile pentru a-i aloca jocului mai multe resurse. Programul se descarcă de aici: http://www.wisecleaner.com/wisegameboosterfree.html

Ce poți face dacă vrei să joci un joc anume si nu-l poți rula nici măcar cu totul pe minim? Poți încerca un joc mai vechi din serie sau un joc similar. Sau, bineînțeles, poți lua în considerare un upgrate al Pc-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.