ce greutate ar trebui sa ai

Ce greutate ar trebui sa ai la 1.70 (sau orice alta inaltime)

Pentru a calcula greutatea ideala, cea mai populara (si exacta!) formula este BMI.

Ce este BMI?

Cea mai simpla metoda pentru a afla ce greutate trebuie sa ai in functie de inaltime, este formula BMI (Body Mass Index).

BMI (Body Max Index) este calculat folosind urmatoarea formula: BMI = greutate / inaltime² si este o metoda simpla pentru a afla in ce categorie de greutate se afla o persoana.

Desi nu-i o metoda foarte exacta de a calcula categoria de greutate in care se afla o persoana, este cea mai folosita metoda de a calcula ce greutate trebuie sa ai in functie de inaltime pentru ca pentru majoritatea persoanelor categoria de greutate calculata folosind BMI este aceasi cu categoria de greutate folosind alte metode mai precise. .

Exceptii BMI

Pentru ca BMI este o formula folosita pentru majoritatea persoanelor, exista si exceptii cum ar fi persoanele ce persoanele ce sufera de diverse boli genetice, copiii (BMI este folosit pentru adulti) sau persoanele ce merg la sala. De exemplu, conform categoriilor de greutate BMI, John Cena, The rock sau Vin Diesel sunt incadrati la categoria de greutate de obezitate.

Ce greutate ar trebui sa ai in functie de greutate

Pentru a afla ce greutate ar trebui sa ai la 1.70, 1.80 sau orice alta inaltime, poti folosi calculatorul de mai jos.

Scrie inaltimea (in cm) pe care o ai si calculatorul iti va afisa ce greutate ar trebui sa ai folosind formula BMI de mai sus.

Inaltime (cm):


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.