Tag Archives: windows xp

Ce Windows să instalez

Dacă te aflii aici înseamnă că vrei să știi ce sistem de operare ți se potrivește cel mai bine, așa că să începem. În primul rând, țin să precizez că Windows 7, 8 și Vista au cerințe similare, așa că articolul așta va fi mai mult “XP sau restul”, nu ce sistem de operare îți recomand eu. Eu prefer Windows 7 dar e la alegerea ta dacă îți place 7, 8 sau Vista.

windows 8.1 ptpc

RAMI.

Dacă ai sub 2 GB de rami nu are rost să bagi Windows Vista, 7 sau 8, rămâi la XP. Dacă ai 2 GB (inclusiv) sau mai mult este cel mai indicat să bagi Windows 7, 8 sau Vista, alegerea e a ta.

PROCESOR

În cerințe, Windows 7, 8 sau Vista zic că îți trebuie un procesor de 1.0 Ghz. Asta pe hârtie numai. Dacă nu aveți minim dual core de 1.5 să nici nu vă gândiți să instalați altceva în afara de XP.

PLACA VIDEO

Nu contează. Orice sistem de operare va merge la fel pe orice tip de placa video, chiar și pe cea integrată. Placa video contează doar în jocuri, la filmele 720p / 1080p, o mână de programe și cam atât.

32 sau 64 de biți, ce să aleg.

Diferența principală dintre 64 și 32 de biți este ca cel pe 64 poate folosi mai mult de 3 GB de rami. Dacă ai pe 32 de biți, poți să ai si 32 de GB de rami că el tot 3 Gb va citi. Ai 4 GB sau mai mult, bagi pe 64 de biți, ai mai puțin, bagi pe 32.